18 Ekim 2012 Perşembe

Online Olarak Çalışma İzni Başvurusu Yapma


ONLİNE ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU YAPMA

Online (elektronik) ortamda çalışma izin başvurusu yapabilmek için  www.turkiye.gov.tr’ye  aşağıdaki şekillerde giriş yapılabilmektedir. (Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar yabancıların aşağıdaki yöntemlerle sisteme girmeleri mümkün değildir. Yabancı şahıs işveren veya bağımsız çalışan olarak başvuracak ise bir Türk Vatandaşına vekalet vererek  sisteme girebilecektir)
a. PTT şubelerinden sadece T.C. vatandaşlarına verilen e-devlet şifresi alınması suretiyle,
b. Cep telefonu veya hattınıza kayıtlı mobil imza ile giriş yapılarak,
c. Elektronik imza kartı veya dijital imza ile giriş yapılarak,
Sisteme ilk kez giren başvuru sahibi, öncelikle Kullanıcı Hesabı açarak işveren kaydını yapacaktır. İşveren bilgileri girildikten sonra hesabının onaylandığı hususunda başvuru sahibince bildirilmiş olan e-posta adresine “…. SSK numarasına sahip işyeri için girmiş olduğunuz kullanıcı hesabınız onaylanmıştır.” şeklinde bir e-mail alınacaktır.
İkinci adımda aynı linkten tekrar giriş yapılarak online çalışma izin başvurusuna başlanılacaktır. Bu adımda, çalışma izni talep edilen yabancıya ait bilgiler sisteme girilecektir. Başvuru tamamlandıktan sonraki adımda işyerinin faaliyet konusuna istinaden özel istenilen bilgiler sisteme girilecek, bilahare bunlara ilişkin istenilen belgeler de başvuru sahibince elektronik ortamda (Tarama yöntemiyle) sisteme yüklenecektir.
Online başvurunun sistem tarafından kabulü halinde “Başvuru Tamamla” butonuna basılarak tamamlanıp çıktısı alınarak işveren yetkilisi ve yabancı şahıs tarafından imzalanacaktır. (Yabancıya imzalatılmasının mümkün olmadığı hallerde her iki tarafın ıslak imzalarının bulunduğu iş sözleşmesinin ibrazı yeterli olacaktır.)
Yurt Dışı başvurularında; yabancının Türk temsilciliği’ne yaptığı başvuruyu takip eden 10 işgünü içinde , yurtiçi başvurularında online başvuruyu takiben  6 işgünü içinde Başvuru formu ve müracaat için gerekli diğer belgelerin yabancının başvurusunu Bakanlığımıza ulaştırılması zorunludur. Belirtilen  sürenin aşılması halinde tüm işlemlerin yasal prosedüre uygun olarak tekrarlanması gerekecektir.

ATA KURUMSAL DANIŞMANLIK OLARAK BAKANLIKLARDA Kİ İŞ VE EVRAK TAKİPLERİNİZ EN UYGUN FİYAT GARANTİSİ İLE SORUNSUZ VE HIZLI BİR ŞEKİLDE HALLEDİYORUZ. 
DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN 0312 419 82 80 – 0544 446 0 444 NOLU TELEFONDAN 24:00 A KADAR İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder